maanantai 23. heinäkuuta 2012

suolaista ja makeaa

Tänään oli tosi tylsä, harmaa ja sateinen päivä, enkä jaksanut mennä aamupäivällä edes spinningiin. Sen sijaan siivosin kotona oikein huolella, ja jokasyksyinen pesänrakennus- ja sisustusvimma on vissiin iskenyt nyt etuajassa. Tilanne on edelleen sama kuin edellisen sisustusvimman aikana, joten tyydyin siivoamisen jälkeen siirtelemään vähän huonekalujen paikkoja, mikä siis oli tarkoitus tehdä siinä vaiheessa kun saadaan se uusi cd-torni (ja lattialamppu). Mutta tein sen nyt sitten samantien, ja kunhan noi tavarat saadaan niin ne tarvii vaan laittaa paikoilleen.

Siivotessa ja hääriessä mulla menikin melkein koko päivä, ja illansuussa alkoi tehdä mieli kokkailla jotain. Yhtäkkiä mulla rupes tekemään mieli nakkiperunasoselaatikkoa, mutta sehän ei nyt tule kysymykseen, joten funtsin sille jotakin korvaavaa, ja päätin tehdä nakkipannarin :D Löysin karppaus.infosta tonnikala-aurajuustopannarin ohjeen, ja sovelsin siitä itselleni sopivan suolaisen pannarin.


Nakki-aurajuustopannari

7-8 kananmunaa
1 dl vehnäleseitä
2 rkl voisulaa
3 dl juustoraastetta
n. 200 g nakkeja paloiteltuna
1 pkt aurajuustoa murustettuna
mausteita (suolaa, pippuria, paprikaa, jauhelihamaustetta tms.)
n. 100 g kirsikkatomaatteja

Vatkataan kananmunien rakenne rikki, ja lisätään loput ainekset yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Aurajuuston voi murustaa vasta pannarin kuorrutukseksi, mutta itse lisäsin sen taikinaan. Suolan kanssa saa olla varovainen, sillä aurajuusto ja juustoraaste tuovat jo jonkin verran suolaisuutta pannariin. Päälle vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja. Oma mielipiteeni oli, että kirsikkatomaatteja olisi voinut laittaa enemmänkin kuin tuon puoli rasiallista.

Taikina kumotaan voidellulle tai öljytylle uunipannulle tai piirakkavuokaan, ja paistetaan 200 asteessa puoli tuntia.
Tämä ei maistu munakkaalle, vaan on hyvin piirakkamaista/pannarimaista :)


Tein myös makean jälkiruuan karppaus.infon mansikkatorttu-reseptillä. Pohjataikina maistui vähän epäilyttävältä ennen uuniin menoa, sillä käytin makeutuksena Sukrinia. Siinä on jokin hassu sivumaku, joka tosin onneksi oli tipotiessään kun pohja oli kypsä. Ihan kiva jälkkäri, ja tosi nopea tehdä :)


Mansikkatorttu

3 kananmunaa
1 dl Sukrinia tai muuta makeutusta
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kuohukermaa
mansikoita

Vatkataan ensin kananmunat ja makeutus vaahdoksi. Sekoitetaan mantelijauho ja leivinjauhe keskenään, ja lisätään varovasti vaahdon joukkoon. That's it. Kaadetaan taikina voideltuun piirakkavuokaan tai vastaavaan, ja paistetaan 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sen jälkeen annetaan pohjan jäähtyä, ja sillä aikaa vatkataan kerma vaahdoksi. Levitetään tai pursotetaan se pohjan päälle, ja lopuksi lisätään vielä päälle mansikoita, joko kokonaisina tai halkaistuina.
Quite yksinkertaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti