perjantai 10. elokuuta 2012

ti-pe (tipe tip tap?)

Koitin niputtaa viikon jutut samaan postaukseen, ja koska otin aika paljon kuvia, niin tästä tuli aika pitkä. Asiaa mulla ei kai kauheasti ole, joten no worries :D

Meillä tuli tiistaina kuluneeksi neljä vuotta siitä kun tutustuttiin Maken kanssa, Facebookin kautta :) En oikeen tiedä halusinko juhlistaa sitä (ei olla ennen juhlistettu tuommoista...), vai oliko se vaan tekosyy päästä leffaan, mutta elokuvissa tosiaan siis käytiin ;)

(kuva)
(kuva)


























Valitsin leffaksi Abraham Lincoln: Vampire hunterin, jota esitettiin 3D:nä tässä Salossakin. Leffan alkupuolella Make vähän hörähteli siinä mun vieressä, varmaan lähinnä niitä melko lailla ylivietyjä erikoisefektejä, joita oli läpi leffan viljelty ihan huolella. Monissa leffa-arvosteluissa se on ilmeisesti tainnut haitata arvostelijaa, mutta ei ne efektit ja niiden paljous kyllä mun leffanautintoa pilanneet. Kunhan tehosteet eivät ole tökeröitä, niin mun puolesta niitä saa käyttää vaikka kuinka paljon, ja lisäksi ne sopi mielestäni tähän 3D-elämykseen, mikä btw. oli mun ensimmäinen laatuaan. Eli esim. 3D-laadusta en osaa sanoa mitään, kun mulla ei ole vertailukohtia.
Pelottava leffa ei ollut, enkä mä nyt tiedä oliko se hirveän jännäkään (vaikka pariin otteeseen tuli vähän säpsähdettyä) :D, mutta kyllä mä silti siinä penkissä viihdyin, ja katsoin leffan ihan mielelläni.






Keskiviikkona tuli taas tehtyä sellaista ruokaa, että sai jälleen kerran olla iloinen karppiruokavaliosta :D Ei tällaista voisi normiruokavaliolla syödä ilman omantunnontuskia (koska kerma, juustot, makkara...). Tehtiin siis uunimakkaraa ja lanttu-porkkanapaistosta, sekä jälkkäriksi marjarahkaa. Jälkkäriin tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan vain vaahdotettua (luomu)vispikermaa, maitorahkaa, mansikoita ja mustikoita, sekä vähän makeutusta.


Ruuantekohetkellä rupesi napsaistu lihasrelaksantti vaikuttamaan oikein kunnolla, joten mä menin sohvalle makaamaan ja taisin nukahtaakin hetkeksi, ja Make teki ruuan loppuun. Unohtui siis muistuttaa Makea noiden parvekkeella kasvavien tuoreyrttien käytöstä, enkä muistanut itekään laittaa niitä edes koristeeksi. Rakuuna olisi voinut sopia tohon juurespaistokseen, ja timjami makkaran kaveriksi.


Torstaina tuli päivän aikana tehtyä pikapikainen kasvohoito, jonka tein pääosin ruokakaappien sisällöstä. Ensin kasvojen kuorinta, jonka jälkeen kurkkunaamio, ja lopuksi vielä kasvovoide. Kuorintamömmöön tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan juoksevaa hunajaa, hienoasokeria, ja lisäksi laitoin siihen hyppysellisen kookoshiutaleita, mutta ne olisi hyvin voinut jättää poiskin (siitä kun ei varsinaisesti ollut mitään iloakaan). Sen sijaan, jos tykkää öljyisemmästä fiiliksestä, voi mössöön lorauttaa aavistuksen jotakin öljyä. Itse en tykkää jos iho jää öljyisen tuntuiseksi, joten en laittanut, vaan notkistin mössöä vaan vesitilkalla.



Kurkkunaamioon taas tarvitsee ainoastaan tuoretta kurkkua. Sen voi joko viipaloida ohuiksi siivuiksi tai vaikkapa raastaa, ja raastetta ajattelin kokeilla seuraavaksi. Ei vaan mennyt tuo kurkut naamalla -köllöttely ihan kuin elokuvissa, nimittäin koko päivän piilosilla pysytellyt Nemo haistoi kurkun... Ja mites sitten kävikään...

Sieltä se möngertää...

"Nuuh nuuh"

"Omnomnom..."

Niin. Se söi mun kasvonaamioni :P
Hauskaa sikäli, että Nemo ei koskaan tule noin lähelle ihmisen kasvoja. Sitä ei saa pussailla, eikä se ole kuin ehkä pari kertaa tehnyt sen omasta tahdostaan, kun on jotain nuuskutellut.


Torstai-illalla uskalsin vihdoin pyörän satulaan monenmonenmonen vuoden tauon jälkeen, vaikka pyörät saatiin tänne Saloon jo loppukeväästä. En oo oikeasti ajanut pyörällä sitten lukion, eli n. 10 vuoteen, lukuunottamatta paria satunnaista kertaa sen jälkeen, kun meinasin kuolla 3 km matkalle :D Pyöräily ei ole koskaan ollut mulle oikein mieleistä, sillonkaan kun kunto oli parempi, ja ehkä se on sitten osasyy siihen miksi mieluummin vaikka kävelen paikasta toiseen. Mutta tosiaan Make lupautui lähtemään mun kanssa 10 km iltalenkille, ja perjantaina kävin pyörälenkillä sitten yksin. Uimahalli on jo kesän jäljiltä avattu, ja halusin mennä pitkästä aikaa vesijuoksemaan (edellinen kerta taisikin olla joskus maaliskuussa... hups), ja päätinkin sitten ottaa koko reissun oikein tosissaan kuntoilun kannalta. Meiltä uimahallille on matkaa vain kilometri lyhintä tietä, mutta kiersin sen verran pidemmältä, että tuli yhteensä pyöräiltyä yli 7 km. Eilisestä pyöräilystä sekä toissapäivän bodypumpista oli paikat niin kipeät, että pyöräily oli tosi tuskaisaa, mutta en antanut periksi ja mennyt vain 2 km lenkkiä, vaan kiersin sieltä mistä olin päättänytkin. Ei ollut tosiaankaan helppoa, kun täällä tiet on niin tasaisia, että joutuu koko ajan polkemaan. Lisäksi oon vasta niin alkuvaiheessa tän pyöräilyn kanssa, että meno on aika hidasta, ja poljen lähinnä pienillä vaihteilla. Aika kaukana on ne lukioajat kun käytin vallan 7-vaihdetta :D Hallilla sitten vielä uin 40 minuuttia ja vesijuoksin 50 minuuttia, ja sitten pyörällä ruokakaupan ja Eurokankaan kautta kotiin.
Täytyy myöntää että olin kyllä ihan loppu, ja väsymys oli hurja, mutta olo oli hyvä kun tiesi kuinka paljon oli jaksanut heti aamutuimaan :) Lähdin tosiaan aamuseiskan jälkeen polkemaan kohti uimahallia, ja olin kymmenen jälkeen kotona.

Sain tosiaan hakea Eurokankaasta tilaamani verhot keittiöön. Meidän kämpän idän puoleiset ikkunat on vähän omituisen malliset, koko huoneen levyiset, mutta korkeussuunnassa paljon pienemmät/matalammat kuin normaalit ikkunat. Makkarissa se ei haittaa, mutta keittiössä työtaso tulee verhojen tielle niin, ettei siinä pysty pitämään tavallisen kokoisia sivuverhoja. Kappaa mä en sitten taas halunnut, koska haluun, että ikkunan saa tarvittaessa kokonaan peittoon. Niinpä siinä on ollut nyt pari vuotta hätäratkaisuna yksi Jotexilta ostettu laskosverho, ja työtason vastakkaisella puolella tavallinen musta sivuverho. Ensinnäkin ne näyttää rumalta, ja toiseksi on mennyt useampaan otteeseen hermot sen laskosverhon kanssa, ja niinpä vihdoinkin sain aikaiseksi käydä tilaamassa oikean kokoiset ja tarpeeksi jämäkät sivuverhot. Oikeasti meidän pitäisi varmaan uusia koko huushollin verhoarsenaali, mutta tämä riittää toistaiseksi.
Eurokankaassa siis verhoni teetin, ja kangas on punainen Bjork. Nettisivujen kuva on kyllä pikkusen hämäävä, ja luonnossa nuo lehdet ovat todella tummanvihreitä eivätkä mustia.

Nemokin ihastelee :D

Vielä pari uutta yksityiskohtaa sisustuksessa...


Sekä kissa-kirjatuet että lohikäärmekynttelikkö löytyivät FB-kirppiksiltä. Kissat ostin jo jokin aika sitten, mutta shoppailukieltoa uhmaten ostin tuon kynttelikön tällä viikolla. En vaan millään voinut ohittaa sitä, kun olin kolmihaaraisen kivannäköisen kynttelikön "tarpeessa", ja noh, lohikäärme... Kummistakaan esineistä en köyhtynyt paljoakaan. Kynttelikköön mulla oli vain liian ohuita kynttilöitä, ja nuo kaksi oranssia ja yksi musta olivat ainoita ruskeiden lisäksi, jotka olivat tarpeeksi paksuja tuohon :P
Kesän aikana myös mun maalaussiveltimet pääsivät tohon pöydälle näkösälle ihan jo sen takia, että houkuttelisivat tuolla tavoin maalaamaan enemmän. No toistaiseksi ei kyllä ole onnistunut, toin nimittäin taideverstaalta kotiin kaksi keskeneräistä maalausta, jotka mun on tarkoitus tehdä valmiiksi kotona, ja myydä sitten itse. Ei ole tapahtunut.

"Työpöytä" eli roinapöytä.


Taidan tulevan viikonlopun juttuja kertoilla sitten myöhemmin, tästä tuli jo vähän turhankin pitkä :P

Ja sitten näin by the way... Monikos teistä odottaa tuota allaolevaa leffaa yhtä kieli pitkällä kuin meitsi? :D
Tajusin vasta viime kuussa, että leffan ensimmäinen osa saa ensi-iltansa jo tosiaan tänä jouluna (miten niin "jo", johan siitä on se kymmenisen vuotta aikaa kun tuosta ilmoitettiin tehtävän elokuva :P), ja katsoin trailerinkin vasta äskettäin, ja nyt ootan tuota ku hullu puuroa!
Ja pelkästään tuo trailerissa esiintyvä biisi Over the Misty Mountains Cold pistää aika kovat odotukset myös soundtrackille. Mutta Howard Shore onkin ihan mieletön. Melkein tuli itku kun tota traileria katselin uudestaan ja uudestaan, toivottavasti en sentään leffateatterissa rupea parkumaan x)



Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. Upea tuo kynttilänjalka!
    Täällä odotellaan Hobitin tuloa elokuviin myöskin suurella innolla! Pakkohan se on mennä katsastamaan :D

    VastaaPoista
  2. Hobittia odotellaan täälläkin innokkaana, TSH-fani kun olen <3
    Hihii, hassu Nemo kun söi sun kurkut x)

    Ja milloin Abraham Lincolnista tuli vampyyrinmetsästäjä...?? Jos olisi Lincolnin elämänkerrasta kertova leffa, menisin kyllä katsomaan, mutta tämä...? Loppuuko Burtonilta ideat, vai pitääkö väkisin vääntää joku vampyyrijuttu koska se on "muotia"? Äh ja PYH. Eikö ihmiset enää kiinnostu tekemään ihan omia tarinoita, joiden pohjalta tehdä elokuva? Ärrinpörrin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä vampyyreilla nyt rahastetaan, erilaisia vampyyreja tulee ihan joka tuutista. Tosin itteä se ei oo vielä toistaiseksi kauheesti päässyt ärsyttämään :)

      Poista
  3. Hehee sain tosta kissasyökurkkunaamioni jutusta kauheen naurukohtauksen, totaalisen hassua ja erittäin kissamaista xDD Makee kynttilänjalka ja kisutki söpösii ja on täälläkin ootettu vuooooosia jo tota pahuksen hobittia! <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pisti kyllä itteäkin vähän naurattamaan, kun yks rupee repimään kurkkusiivuja yksitellen itelleen x) Se siitä rentouttavasta hetkestä!

      Poista
  4. :D Ihana kissa ! Meidän toinen on hulluna kurkkuun ja omenaan, mulle kävin varmasti samalla tavalla jos kurkkunaamion laittaisin :D

    VastaaPoista
  5. Nyt on pakko mennä tsekkaamaan toi Bjork-kangas "livenä", näyttää tosi hienolta! Uusia verhoja en kyl tarvitse, mutta jos tekisi edes pöytä- tai tyynyliinan... :)

    T. Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin ensin vähän pettynyt siellä kaupassa, kun ei siinä sitten ollu mustaa ollenkaan, mutta kuiteskin se oli niistä punasävyisistä paras vaihtoehto. Oon nyt silti ihan tyytyväinen että tuli otettua just toi kangas, ja suuren osan ajasta toi tummanvihreäkin näyttää mustalta, kun se on niin tummaa. Ja sitten kun se näyttää vihreeltä, niin sehän vaan korostaa kaikkea punaista meiän keittiössä :)
      Toi ois kyllä varmasti kiva pöytäliinanakin!

      Poista