perjantai 18. tammikuuta 2013

kukkaintoilua


Mulla meni tämä ensimmäinen viikko uudessa työssäoppimispaikassa ihan hurjan hyvin :)
Ollaan tultu tosi hyvin juttuun mun ohjaajan/floristin kanssa, ja meininki on ollut hyvin rentoa ja vapaata. Tietysti tahti vaan kiihtyy mitä pidemmälle kevättä mennään, mutta oikein positiivisilla mielin päätin tämän työviikon :)
Sain tosi paljon tehdä jo ihan käytännössä, pöytäasetelmia, korkeita ja matalia kimppuja, sammalsydämen... Ensimmäinen päivä meni ihan vain tutustuessa ja rehellisesti lorviessa, mutta jo toisena päivänä pääsin tekemään kolme asetelmaa, mikä oli sikäli jänskää, että tätä ennen oon tehnyt sienitöitä vain koulussa, ja sielläkin vain muutaman.

Matala pöytäasetelma, sain kotiinvietäväksi.

Matala pöytäasetelma myyntiin.

Korkea kymbidi-kimppu. Tein näitä vielä kaksi lisää ilman neilikoita, harmi etten muistanut ottaa kuvia. Toinen niistä oli elämäni ensimmäinen tilauskimppu!

Sain tehdä itselleni nimipäiväkimpun :)

Sammalsydäntaulu

Tällä kertaa normaalia enemmän kukkakuvia. Laittelen niitä enemmän tänne sillointällöin, mutta pääasiassa kertoilen opintoihini liittyvistä asioista enemmän toisen blogini puolella.

Työpaikalla selailin kahvitauolla huonekasvikirjaa, ja innostuin taas kovasti yhdestä sun toisesta huonekasvista :D Aivan kamalaa, kun niitä on sitten vaan pakko saada... Mutta tällä hetkellä ainakin tuuttiananas ja nukkumaija saavat todennäköisesti tehdä tilaa uusille tulokkaille. Mutta niin, huonekasvi-innostuksissani lueskelin niistä puoli iltaa vielä kotonakin, ja samaan syssyyn eksyin katselemaan kesäkukkia. BIG mistake! Tulis jo kesä! Huiskulan valikoimissa on aivan järjettömät määrät todella upean näköisiä kukkia, erityisesti petunioita oli erilaisia pilvinpimein, ja mä h a l u a n! Kesäkukista innostuneena aloin sitten taas miettiä tuota meidän parveketta. Mä haluaisin kerrankin niin paljon kesäkukkia, että parveke näyttäisi ennemminkin kesäiseltä keitaalta kuin autiomaalta, jonne kukat on heitetty kuolemaan. Niin paljon kukkia vaatii lisää tilaa ruukuille, ja päädyinkin tikapuuhyllykkö-ratkaisuun, kunhan vaan on varaa ostaa sellainen. Kätevä tekis ite jos ois tilaa ja välineet. Mietin myös, että partsia pitäisi siivota aika paljon, heittää turhaa kamaa pois, ja tehdä siitä muutenkin viihtyisämpi, jotta siellä haluaa olla ja viettää aikaa kun ilmat lämpenevät. Tähän asti meillä on parveke ollut liilan sävyinen, mutta ajattelin heittää sinne sekaan hieman turkoosia (ja ehkä pinkkiä), ja jotain Intia-tyylisiä juttuja :) Täytyy varmaan käydä Indiskan valikoima tsekkaamassa vähän keväämmällä. Tekisi ihan hirveästi mieli laittaa tuota partsia jo nyt :D

Tässä hieman suunnitelmaa jo:


Värimaailmana siis violetti, turkoosi, pinkki (+ musta ja valkoinen).
Kukista haluan partsille ainakin verenpisaraa, useammanväristä petuniaa, laventelia, mansikkaa, krysanteemia (tai esim. päivänkakkarakimppu käy hyvin), timanttikukkaa ja babianaa. Lisäksi Viherpeukalot.fissä oli myynnissä ihanan väristä 'Picasso' kallaa, sitä on myös pakko saada, mutta ehkä pidän sen sisällä, who knows. Kellokukat ovat mulle päivänkakkaroiden lisäksi oikein superkesäisiä kukkia, joten jokin kello täytyy saada. Kuvaan iskin ruukkuun muurikellon, mutta se voi olla joku muukin. Niin ja yrttejä on tulossa myös ensi kesäksi. Tomaattiakin suunnittelin, mutta täytyy ehkä katsoa mahtuuko enää näiden jälkeen :D

Tarjotin, raidallinen kori, sumutinpullo, kulho, liila kori, kirsikkapuun oksa sekä turkoosi tyyny: Indiska.
Tikapuuhyllykkö ja musta pitsityyny: Anttila / Kodin1
Kukkaruukut: Kodin Terra
Pinkki elefanttipatsas: eBay

Kotoa meiltä löytyy valmiiksi hyvännäköiset parvekekalusteet, tuoleihin pitää todennäköisesti ostaa vain uudet pehmusteet. Löytyy myös pari mustaa, isompaa lyhtyä, sekä yksi liila lasilyhty, ja vielä liila itämaishenkinen roikkuva tuikkulyhty. Tyynyjen kaveriksi ajattelin roudata Maken tummanliilan lattiatyynyn, mutta ei kerrota sille x)


Tuossa päivänä eräänä ruuvattiin viime kesänä yksi ylijäänyt maustehylly keittiön seinään, ja kävin ostamassa siihen muutaman sinkkiämpärin ja yrttejä. Mä oon sen verran malttamaton, ettei siemenistä kasvatus oikein onnistu, ja lisäksi siitä ei olis ollut iloa nyt vielä talvella :D Viime kesänä ostin yrttitaimet torilta, mutta nää on ihan kaupan vihannesosastolta haettu. Tekaisin myös tuommoiset yrttilaput sekä niille, että sellaisille, jotka laitan sitten vasta kesällä parvekkeelle.





Tällainen oikein viherpiiperryspostaus vaihteeksi x)
Luvassa on rauhallinen viikonloppu, eikä ole mitään suunniteltua tekemistä, saa vaan lölliä jos siltä tuntuu. Seuraavat kaksi viikkoa on taas koulua, ei jaksaisi niin millään -.-

Mukavaa viikonloppua kaikille :)

3 kommenttia:

  1. Parvekesuunnitelma kuulostaa aivan ihanalta! Oi turkoosia, mustaa ja pinkkiä...

    VastaaPoista
  2. Aah, pian tuleekin kevät ja kesä, ja pääsee sisustamaan ja väkertämään kasveja ja kukkia parvekkeelle :) Oih että <3 olisipa minullakin parveke. Tosi ihanat nuo värit (:

    VastaaPoista
  3. Tuo kymbidikimppu oli aivan ihana :)

    VastaaPoista