sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

turun keskiaikamarkkinat, syöpöttelyä ja parvekkeen päivitystä

Nyt olikin ensimmäinen kerta about kahdeksaan vuoteen, kun en mennyt Tuskaan yhdeksikään päiväksi. Ekan kerran kävin siellä 2006 ja sen jälkeen ei välivuosia ole ollut, mutta nyt ei oikein inspannut. Toki siellä olisi ollut esim. King Diamond, Nightwish ja Amaranthe, jotka olisin mielelläni katsonut, mutta hinku ei ollut niin kova, että olisin jaksanut lähteä, eikä meillä olisi ollut varaakaan.

Turun keskiaikamarkkinat on aina olleet Tuskan kanssa päällekkäin (paitsi pari vuotta sitten, kun Tuska olikin heinäkuun lopussa), enkä ole päässyt siellä käymään, mutta nyt siihen oli oiva tilaisuus. Oli sen verran kaunis ja kohtuulämpöinen päiväkin, että sain ylipuhuttua Maken lähtemään mun kanssa. Noilla Wanhan ajan / Keskiajan tms. markkinoilla on aina aivan ihana tunnelma, kivaa ohjelmaa ynnä muuta. Nytkin halusin sinne lähinnä fiiliksen takia, sillä sellaiset käsityöt, mitkä mua erityisesti kiinnostavat, ylittävät usein meikäläisen budjetin. Nytkään ei ollut mitään erityistä, mitä markkinoilta olisin halunnut, joten ostokset jäivät uuteen pentagrammi-riipukseen. Lettuja sieltä sai useammastakin kojusta, ja olisi hirveästi tehnyt mieli niitä, mutta porukkaa oli paikalla niin paljon, ja jokaiseen lettukojuun pitkät jonot, niin jäi ostamatta.
Sain myös tällä viikolla ylipuhuttua Maken lähtemään Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoille elokuussa, mikä on extrakivaa jo sen takia, että pääsen vihdoin viettämään kunnolla aikaa Suvin, Jennin ja Leenan kanssa ^^


Joku akka virnuilee kuin vajakki



Puolialastomat, komeat ja nokiset sepät ♥



Ennen Suurtorille menoa käytiin pikaisesti Indiskassa, josta en löytänyt mitään, mihin olisin halunnut rahojani pistää. Stockmannilta Make osti uudet kuulokkeet, ja itse ostin Disney-klassikko Nalle Puhin sekä Erinin Sä osaat! -levyn, kun siihen törmätessäni muistin etten ollut sitä vielä ehtinyt ostaa.
Markkinat koluttuamme mentiin Aussie Bariin, missä oli alunperin tarkoitus syödä, mutta ruokajono oli siellä melkein tunnin pituinen, joten päädyttiin juomaan vaan tuopilliset siellä, ja jatkettiin syömään Ricoon. Siellä molemmat syötiin Rico's burgeri, ei ollut mitään tajunnan räjäyttävää, mutta ihan hyvä kuitenkin, ja nälkä ainakin lähti.






Tällä viikolla on muutenkin tullut syötyä ulkona epätavallisen paljon, sillä ensinnäkin ollaan testattu Salon kiinalaisia ravintoloita, joissa en oo aiemmin syönyt mitään, ja lisäksi eilen käytiin Lohjalla syömässä kreikkalaisessa ravintolassa El Grecossa. Lohjalla visiteerattiin lähinnä mun mummua, joka on ollut nyt muutaman viikon sairaalassa aika huonokuntoisena. Käytiin siis äidin kanssa mummua katsomassa, ja sen jälkeen käytiin hakemassa vaari kotoa meidän kanssa syömään. El Grecossa oli tosi hyvät sapuskat, ja ihan kreikkalaiselta maistui ainakin oma annokseni. Oli aika valkosipulinen ruokailu meikäläisellä, kun sekä alkupalassa että pääruuassa oli tzatzikia x)

Alkupalaksi viininlehtikääryleitä ja tzatzikia

Make söi alkupalaksi paistettua fetajuustoa

Pääruuaksi fetalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä porsaan sisäfilettä, lohkoperunoita, paahdettuja kasviksia ja tzatzikia. NAM!

Chicken Kung Po, ja hyvää oli

Testasin aamupalaa uusista superfoodeista: marjoja, maitorahkaa, pähkinä- ja myslisekoitusta, kaakaonibsejä, raakakaakaokuorrutettuja mulpereja, mehiläisen siitepölyä ja loraus hunajaa.



Tässä juhannuksen jälkeisellä viikolla päivitin hieman noita mun parvekekukkia. Melkein kaikki olivat jo aivan kamalan näköisiä, pystyyn kuivuneita ja muuten vaan nuupahtaneen näköisiä. Parveke oli myös aika sekavan näköinen, kun halusin niin paljon erilaisia kukkia, mm. kokeillakseni mikä toimii. No ei niistä tuntunut oikein mikään toimivan :D
Maken äidin luona käydessämme huomasin hänen etupihallaan aivan ihanat, tummalehtiset kasvit, jotka osoittautuivat koristebataateiksi. Seija kävi hakemassa mulle yhdeltä puutarhalta pari moista bataattia, ja ostinpa vielä toriltakin toiset pari, kun kerran niitä siellä bongasin. Nyt tuosta partsin toisestakin nurkkauksesta tuli paljon siistimmän näköinen. Vaikka kyllä noissa istutuksissa tuo bataatti on tosi hallitseva, eikä noita lobelioita ja tulitorvia meinaa huomata ollenkaan, mutta toisaalta rakastuin tuohon bataattiin niin kovasti, että sen antaa hallita ihan mielellään.







Yksi toinen ihan "mun näköinen" kasvi, johon viime kuussa ihastuin meidän koulun puutarhalla on Iresine eli punalehti, joka on ilmeisesti ikivanha ja suosittu (?) huonekasvi, joka viihtyy kesällä myös ulkona. Jos olisi ollut mahdollista, olisin ostanut sellaisen sieltä, mutta valitettavasti se ei käynyt päinsä, enkä sen jälkeen ole oikein törmännyt niihin täällä Salossa. Ehkä joskus vielä pääsen sitä testaamaan :) Olen muutenkin ihan heikkona kasveihin, joiden lehdissä on jotain muutakin väriä kuin vihreää tai valkoista :P Kaikki pinkit ja punaiset ja muuten kirjavat lähtevät mulle aina silmänräpäyksessä. Kirjavalehtiset kasvithan ovat usein lemmikeille myrkyllisiä, mutta onneksi meidän elukat jättävät myrkylliset kukat ihan omiin oloihinsa.

Iresine (kuva)


Yrttejäkin pistin hieman uuteen uskoon, ja torilta löytyi myös steviaa, jota oli ihan pakko ostaa. Itsehän käytän melkein vallan makeutuksessa steviaa (nestemäistä tai jauhetta), niin pitäähän sitä nyt tuorettakin testata :) Makeaa oli, stevialta maistui x)

Steviaa


Nemo tuulettaa
Siideriä rantsuilun jälkeen


Pahoitteluni pitkästä postauksesta, en jaksanut jakaa näitä random-juttuja erikseen :D
Huomenna koitan aloittaa taas jonkinmoista dieettiä, lähinnä Superdieetin ohjeita mukaillen, mutta todennäköisesti joustan niissä hieman. Sain nimittäin tällä viikolla postissa tilaamani housut, jotka eivät olleetkaan sellaista matskua kuin olin kuvitellut, vaan ihan jämäkkää farkkukangasta, eivätkä menneet kiinni! Ne ovat täydelliset farkut, joten niihin täytyy mahtua :) Siksi uusi dieettiyritys, en mä muuten varmaan kesällä jaksaisi dieettailla.
Tänään meinaan katsoa tuon Nalle Puhin, ja sen perään jatkan Hemlock Groven katsomista. En ole nähnyt siitä vasta kuin 4-5 jaksoa, mutta vaikuttaa ihan ookoolta sarjalta. Ootteko muut katsoneet?

3 kommenttia:

  1. Minäkin vähän suunnittelin, että josko tuonne Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoille lähtisi :) Olisi meinaan aika kiva!
    Hemlock Grove tuli katsottua läpi joku aika sitten, ei se nyt mikään tajunnanräjäyttävän hyvä ollut, mutta ihan katsottava. Ja toki Alexander Skarsgårdin pikkuveljen takia jo kannattaa katsoa ;)

    VastaaPoista
  2. Määki haluun sinne Hämeenlinnan keskiaikaismarkkinoille. Tai taisin jo viime vuonna sanoa ku kattelin jonku kuvia :)

    VastaaPoista
  3. Jei, Hämeessä nähdään! ^^ Tosi kivaa, että pääsette tulemaan.
    Näyttää olleen hyvä meininki myös Turun keskiaikamarkkinoilla, melkoinen Robin Hood tuossa yhdessä kuvassa :D Varustettuna vähän suuremmalla mahalla.

    VastaaPoista