torstai 25. heinäkuuta 2013

kotihiiri mökillä


Hurjan vähän ollut tapahtumia viime aikoina, kun ei ole hirveästi ollut päivitettävää blogin puolella.

Viime viikon tiistaina Hanne, Ville ja Hilla olivat menossa tuohon Kiskoon Hannen ja Hillan isovanhempien mökille, ja oltiin luvattu mennä viettämään sinne iltaa. Alunperin oli tarkoitus, että oltaisi oltu siellä koko päivä, mutta ainut mahdollisuus mennä mökille oli viikolla, ja Makella oli jo työt alkanut loman jälkeen. Eli illanviettoa vaan. Perus grillausta ja saunomista, ja kaikki Makea lukuunottamatta käytiin lammessa pulahtamassa, vaikka vesi oli vain +16-asteista! Hrrr! Muutenkin osui kyseiselle päivälle vähän turhan vilponen keli, tuuli aika kovaa, eikä mökin pihallekaan enää paistanut aurinko. Hyttysiä ei ollut yhtään edes myöhään illalla, mikä oli hetken meidän ihmetyksen aiheena.
Mulla tuli saunomisen jälkeen ihan puskista aivan jäätävä vatsakipu, ja oli siinä vaiheessa muutenkin jo niin myöhä, ettei jääty enää paistamaan vaahtokarkkeja. Kiskosta Saloon ei ole matkaa kuin joku 20km, mutta niissä vatsakivuissa sekin oli tuskaa -.- En keksinyt niille muuta syytä kuin sätkät, joita Make mulle kääri, kun oli omat tupakat sen verran lopussa.
Oli kyllä jännä käydä tuolla, viimeksi oon käynyt siellä ihan naperona, ja koko pihapiiri näytti ihan erilaiselta kuin muistin. Muistin sen paljon isommaksi, lammen myös. Tai sitten olin ite vaan niin pieni silloin :)








Mulla meni koko viime viikko enemmän tai vähemmän siivoilun parissa. Ei siitä vaan meinannut oikein tulla mitään, kun tavarat pyörivät jatkuvasti ympyrää, kun yritin keksiä niille fiksumpia säilytystapoja. Se johti mm. vaatehuoneen perusteelliseen siivoukseen, ostin sinne mm. toisen kenkätelineen sekä kannellisia säilytyslaatikoita. Siinä samalla kävin läpi kaikki vaatteeni, laitoin liian isoja myyntiin ja huonokuntoisia suoraan roskiin. Isoja lempifarkkujani kokosin yhteen odottamaan päivää, jolloin mulla on varaa viedä ne ompelijalle kavennettaviksi. Olen kovasti yrittänyt etsiä yhtä leveälahkeisia farkkuja, mutta eihän niitä mistään löydy. Siksi en raaski myydä niitä pois, vaan ennemmin käytän ne ompelijalla.

Mutta niin, siivouksen yhteydessä todella tajusin, etten tarvitse enää yhtään vaatteita, mutta sen sijaan Maken osuuus, 1/3 vaatehuoneesta kaipasi vähän uudistusta, mm. farkkupuolella. Kävin tsekkaamassa ihan vaan Halensin ja Elloksen tarjonnan, ja yllättäen löysin itselleni Halensilta vaikka mitä kivaa niitti-rock-sälää, mutta vähän kyllä ihmetytti, ettei miehille ollut mitään vastaavaa kivaa siellä tarjolla. Siis mitään, joka edes etäisesti viittaisi rock-henkisyyteen. No, ei niitä löytynyt Ellokseltakaan, mutta päädyin tekemään itselleni tilauksen Halensilta (koska en voinut vastustaa niitä rock-juttuja, vaikka kuinka en tarttiskaan uusia vaatteita :D) ja Makelle Ellokselta.
Tämän jälkeen yritän tosissani pitää pääni kylmänä, enkä ostele mitään uutta itselleni. Tää on aina tämä sama laulu, eikä se koskaan onnistu :D Mutta yritetään jälleen kerran. Shoppailulakot on niin vaikeita, kun aina tulee alennusmyyntejä ja uusista syys-talvi-kevät-mallistoista löytyy aina jotain ostamisen arvoista. Edulliset kirppisostokset on vielä ihan ok, mutta niidenkin suhteen täytyy olla valikoiva - mitä oikeasti tarvitsee. Täytyy oikeasti saada säästettyä rahaa niiden farkkujen kavennuttamiseen, sillä sen jälkeenhän mulla on taas ainakin neljät käyttökelpoiset farkut. Muutenkin täytyisi ruveta vähän panostamaan tuohon vanhan kunnostamiseen sen sijaan, että ostaisi jatkuvasti uutta. 

Tässä hiljattain myös täydensin vähän mun tv-sarjakokoelmaani, sekä tilasin muutamia kastikkeita Poppamieheltä. En edes muistanut, että Amorphikselta oli tullut tuo BBQ-kastike, ja vaikkei meillä oikein grillausmahdollisuuksia olekaan, niin olihan sitä pakko tilata. Ostin myös näin jälkikäteen Nummirock-sinappia, kun en sitä juhannuksena tajunnut ostaa. Kaduttaa näin jälkeenpäin myös se, etten Nummessa maistanut mitään Poppamiehen pöperöitä. Höh!


Vähänkö ärsyttää pilkunviilaajaa, että ton Amorphis-kastikkeen etiketti on kohdistettu väärin...



Ennen noiden kastikkeiden saapumista halusin testata sitä Poppamiehen Vampyree-chilipyrettä, ja päätin tehdä täytettyjä broilerirullia. Niistä tulikin ihan sairaan hyviä, ja ois vaan kannattanut tehdä niitä samantien enemmän!


Kana-tuorejuustorullat

broilerin ohutleikkeitä
Apetina India-tuorejuustoa
suolaa
broilerimaustetta
Poppamies Vampyree-chilipyrettä
cocktailtikkuja


Kanafileethän voi täyttää monella eri tapaa, mutta meillä oli sellaisia fileitä, jotka olivat liian ohuita halkaistaviksi, ja liian paksuja sellaisenaan rullattaviksi, joten päätin nuijia ne ohuemmiksi lihanuijalla. Sen jälkeen maustoin "pihvit" molemmilta puolilta suolalla ja broilerimausteella, ja leikkasin puoliksi. Laitoin noin teelusikallisen tuorejuustoa täytteeksi per rulla, jotta rullaaminen olisi edes näennäisesti helpompaa. Cocktailtikuilla varmistetaan että rulla pysyy kiinni.
Tämän jälkeen rullia paistetaan pannulla sen verran, että saavat pintaansa hieman väriä, siirretään uunipellille leivinpaperin päälle, ja levitetään rullien päälle oman maun mukaan chilipyrettä. Itse laitoin vajaan teelusikallisen per rulla. 175-asteiseen uuniin about 20 minuutiksi. Koska tuorejuustoa tuli rullien sisään aika vähänlaisesti, niin sitä voi laittaa vielä tarjolle toimittamaan kastikkeen virkaa. Tuo India-tuorejuusto sopii ihan täydellisesti kanan kanssa :)




Mun Lohjalla ollessani parvekkeella olleisiin koristebataatteihin oli pesiytynyt joku elukka, oliko sitten ripsiäinen tai vihannespunkki tms., joka teki kasvit täyteen pientä seittiä, yksi seittinoro roikkui lehden reunalta ja siinä vilisti vaaleita, pikkuruisia otuksia... yök. Masennuin, koska tykkäsin niistä bataateista ihan hirveästi, ja ne näytti muuten hyvinvoivilta. En sitten jaksanut nähdä vaivaa ötököiden häätämiseen, kun niitä oli niin valtavasti, joten pakkohan kasvit oli sitten heittää pois. Ja niin ostin taas uusia kukkia parvekkeelle, eikä se siltikään ole kivan näköinen :( En ole ollenkaan saanut toteutettua mun kaunista suunnitelmaani, mikään ei ole lopulta näyttänytkään kivalta. No, ensi kesänä taas uudet kujeet, ja ehkä vähän vähemmän kaikkea. Ainakin oon oppinut sen, mikä ei näytä kivalta, ja mitkä ei tuossa menesty. Ei siis enää laventelia tai verenpisaraa (nyyh), vaan sen sijaan koko parveke täyteen petuniaa, pelargoniaa ja basilikaa x)

Nykyisin aina Prismassa käydessäni nuohoan kukkaosaston tarkasti läpi. Sieltä löytyy yllättävän paljon vähän erikoisempiakin kasveja. Viimeksikin huomasin siellä keltakultakävyn (jäi vähän houkuttelemaan), sekä ihanan samettilehden, jonka nappasin mukaani. Vannoin kyllä jo, että jätän nämä upean näköiset kasvit kauppaan ja tyydyn niihin tavallisiin, perusviherkasveihin, kun ne sentään jotenkin pysyvät mulla hengissä. Mutta en mä sitten voinut, kun tämän näin, ja olin tätä jo vähän etsiskellytkin. Saa nähdä, kauanko kestää :P Mun olisi ihan turha ostaa mitään kalliimpia viherkasveja kukkakaupasta, paras vaan ostella näitä edullisia markettiversioita, kun niitä kuolee mulla niin tiiviillä tahdilla. Musta tulee varmaan vuosisadan paskin floristi :D

Samettilehti

 Toisella käyntikerralla mukaan tarttunut suukkosuu...


...ja minibromeliat


Oon tosiaan ollut aika lailla kotihiirenä suurimman osan heinäkuuta. Kelit on olleet vähän vilpoisia, ja Makellakin arkisin töitä. Sain myös vihdoin tehtyä osan koulutehtävistä, mitä kesän aikana piti saada tehtyä. Vielä olisi tekstaustehtävä tekemättä, sekä yksi ryhmätyö, jota en oikein tiedä miten se pitäisi toteuttaa. Kesälomaa on jäljellä enää muutama viikko... miksi kesä menee aina niin kovin nopeasti? Eipä sillä, rakastan syksyä, mutta en mä sitä vielä odota tai halua saapuvaksi. Talvi on sitten taas niin kovin pitkä. Ja kouluvuosi.
Onneksi tässä on vielä kesätekemistä tuloillansa, ja onhan edellisinäkin vuosina voinut pitkälle syksyyn tehdä ulkonakin juttuja. Tänä viikonloppuna suunnataan Maken ja Hennan kanssa Helsinkiin, käydään Suomenlinnassa, missä kumpikaan ei ole aiemmin käynyt (itse oon käynyt muutaman kerran) sekä Linnanmäellä, missä oon viimeksi käynyt useampi vuosi sitten. Jos tällä kertaa kävisi myös Sea Lifessa, en oo siellä nimittäin koskaan käynyt :) Tänä vuonna haluaisin myös päästä osallistumaan lokakuussa järjestettäviin Lintsin Valokarnevaaleihin, mistä luin viime syksynä Lady Selenan blogista. En ole tiennyt moisen tapahtuman olemassaolosta ennen viime syksyä, mutta nyt sinne on päästävä :)

Ostin valkoista kynsilakkaa alelaarista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti