maanantai 29. joulukuuta 2014

joulu 2o14

Me päätettiin tänä vuonna viettää kaikki joulunpyhät Salossa ja lähinnä kotona. Ainoastaan joulupäivänä piipahdettiin anoppilassa kahvilla. Lohjalle suunnattiin vasta tapaninpäivän jälkeen, kun viikonloppu oli sopivasti siinä perässä. Sielläkin kuitenkin käytiin vaan äidillä syömässä, hautausmaalla sekä vaarilla. Lauantai-illalla lähettiin sitten Hennan kanssa juomaan drinkkilippuja, ja siitä Prockikseen.

Jouluaatto alkoi melko aikaisin, kun heräsin ottamaan kinkkua uunista kahdeksan aikoihin. En sitten viitsinyt mennä takaisin nukkumaan enää. Make kävi aamupäivällä vielä kaupassa, ja jotenkin kummassa aattoaamun riisipuuro valmistui taas Lumiukkoaikaan x) Enkä edes yrittänyt.
Riisipuuron jälkeen tyrkkäsin laatikoita ja punajuuria vaan uuniin, ja lopulta syötiin ensimmäinen kierros joskus kolmen, neljän aikaan. Jälkkärit syötiin Samu Sirkan joulutervehdystä katsellen, kuten niin monesti aiemminkin. Yhdet paketit avattiin ennen Samu Sirkkaa (ja katsottiin myös Napapiirin pikajuna), ja loput sen jälkeen. Valvottiin ehkä puolilleöin.




Tänä vuonna tehtiin rosollin tai punajuurilaatikon sijasta paahdettuja punajuuria salattipedillä, päällä feta- ja aurajuustoa ja pinjansiemeniä. Toimi mielestäni paremmin kuin kaks ensiksi mainittua :) Kinkku paistettiin taas tarkoituksella reippaasti ylikypsäksi, that's the way I like it.


 Jälkkäriksi tein vaan appelsiinisuklaamoussea ja piparikierrepullia




Tänä vuonna itse yritin kovasti pitäytyä kohtuuden rajoissa lahjahankintojeni kanssa, mutta niin sitä vaan Makellekin oli multa useampi paketti :P

Minä sain:
- lyhdyn, jossa istutettuna hyasintteja
- hiuskorallikaktuksen ruukussa
- viilentävän läppärinalustan
- nastapohjat lenkkareihin
- mustavalkoruudullisen tarjottimen
- servettejä (mm. salmiakkikuvioin)
- Cupcake Cultin ponipaidan
- MLP-huulirasvoja
- villasukat
- ainekset Bulletproof-kahviin
- Sentenced-kirjan
Make sai:
- farkut ja paidan
- pari korua, jotka tein itse
- Kingston Wall -kirjan
- ukulelen
- villasukat
Yhteiseksi:
- Iittalan Taika-lautasia 4 kpl
- sähkötupakat ja makunesteitä
- suklaata
- kahvia
- viiniä
- paistinpannun
- Wallet Ninja -monitoimityökalut 
- salmiakkikuvioiset nimikkomukit
- raakasuklaata
- kermalikööriä
- rahaa
Kissat saivat:
- kuivattuja broilerin sydämiä
- helisevät kissanminttupallot
- Snuggle safe -lämpötyynyn
- lämpimän hupparin (Nunolle, joka on vähän vilukissa)

Lisäksi joulukalenterista tuli kaikenlaista pikkusälää, kuten koruja, kynsilakkaa ja lahjakortti Tuorlan planetarioon.



 


Joulupäivänä käytiin vaan iltapäivästä Maken isän haudalla, ja samalla tehtiin pieni kävelylenkki. Sen jälkeen käytiin siellä anoppilassa ja tultiin takaisin kotiin möllöttämään. Kateltiin vielä pari leffaa, Suuri puhallus sekä Sydämen mekaniikka, jonka kirjaversion luin about vuosi sitten.








Tapaninpäivänä äiti ja Reiska tuli meille kahville/jälkkärille, mutta muuten vaan oltiin ja löhöiltiin. Aloin myös purkamaan tuota Joulutalosta ostettua seinäväkerrystä, sillä orkideat oli jo vähän huonon näköisiä. Make on opetellut soittamaan joka päivä ukulelea x)

Lauantaina käytiin tosiaan sitten Lohjalla, päästiin kirjaimellisesti äitin lihapatojen ääreen :) Eli käytiin siis äidillä syömässä, ja mentiin jälkkärikahville vaarin luo, minne tuli sitten mun kummit, Hanne, Ville ja Hilla. Hanne toi mulle Ylivieskan Kärkkäisiltä valtavan lasimaljan, joten pääsin sitten istuttelemaan niitä Joulutalotyöstä otettuja piilokukkia, jee!
Oltiin takaisin Salossa joskus seittemän aikaan, ja kahdeksan aikoihin Henna tuli meille, ja mentiin tästä pian Pulpukkaan. Olin saanut sinne muutamat drinkkiliput, joten mentiin juomaan ne, ennen kuin päiväys menee umpeen. Naapuribaari Prockiksessa oli esiintymässä tuttu coverbändi Öh!, ja mentiin sitä kuuntelemaan vielä. Siellä olikin sitten kavereita vähän enemmänkin, ja pilkun tultua kahdelta jatkettiin kavereiden kanssa iltaa vielä Marissan luo ja teurastamolle. Aika meni ihan huomaamatta, enkä ymmärrä miten sain humalaa pidettyä yllä kahdeksaan saakka aamulla, vaikka en teurastamolla juonut enää juur mitään (ehkä yhteensä lasillisen viiniä, vähän kahvia ja pari tuoppia vettä siinä vaiheessa kun tuli paha olo x)) Tosiaan kello oli jotain seitsemän, kun alkoi olla kamala nälkä ja väsykin sitä luokkaa, että olis hyvä lähteä kotiin. Erno siellä jaksoi hengata selvinpäin ja oli autolla liikkeellä, ja se suostuikin lähteä käyttämään meitä ABC:llä ruuanhakukeikalla, ja vei meidät Hennan kanssa vielä kotiinkin :) Sankariainesta.

Henna & Marissa ♥


ABC:n hampurilaiset ei kyllä ollut mitään hyviä, mutta nälkä lähti. Kahdeksalta pääsin nukkumaan, ja lopulta heräsin joskus kahdeltatoista, kun Make tuli sänkyyn tuoksumaan kahvilta ja sähköröökiltä. Siirryin olkkariin, mutta en sitten saanut enää nukuttua. Olin varmaan koko sunnuntainkin vielä humalassa, kun niin kovasti heitätti, mutta sain mä sentään nuo piilokukkaistutukset sitten väsättyä. Muuten kattelinkin koko illan mun lempparisarjojen uusia jaksoja, kun oon joulukuun aikana jäänyt vähän jälkeen niiden kanssa.



Seuraavaksi oliskin tulossa vuodenvaihde, mutta eipä meillä taaskaan ole sen suhteen mitään suunnitelmia. Monta vuodenvaihdetta ollaan oltu vaan kotona, aluksi sen takia, ettei oikein tiedetty miten kissat suhtautuu raketteihin, mutta myöhemmin ihan vaan sen takia, että vuodenvaihteen juhlinta on ihan perseestä: kukaan ei ikinä tiedä mitä tekevät uutenavuotena, koska kaikki odottaa jotain megabileitä jossain. Niitä megabileitä ei ikinä ole missään, ja lopulta käy niin, että kaikki möllöttää ja masentuu yksin himassa. Joskus oon koittanut järjestää myös itse uudenvuodenbileitä, sellasia pienen kaveriporukan pippaloita, mutta sekin on ihan painajaista. Ostat hirveet kasat ruokaa ja naposteltavaa, että kaikille riittää, ja sitten lopulta kukaan ei tule paikalle. Tai sitten viime hetkellä puoli kylää tulee ovesta sisään. Eli siis ärsyttää, että vastaus lukitaan vasta viime hetkillä, mä kun mielelläni suunnittelisin tommosia juttuja vähintään viikon etukäteen :P Eli olen varautunut siihen, että tääkin vuodenvaihde vietetään lähinnä limulinjalla kotona kahdestaan, mutta toisaalta, jos joku kaveri suunnittelee bileitä, niin oon kyllä valmis bileisiinkin :) Viimeksi ollaan oikein kunnolla juhlittu vuoden vaihtumista pari vuotta sitten, kun Amorphis oli keikalla tossa Keikkamestassa, mutta sillon ei kyllä nähty eikä kuultu ainuttakaan rakettia. Marissa tuossa kertoi, että niillä oli ollut vielä bändiläisten kanssa jatkot teurastamolla :( Ja mä en ollu siellä... Uusintakierros, kiitos.

Mutta nyt tekee vielä mieli riisipuuroa, joten pakkohan sitä on vissiin keittää!

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo sinun jouluasu! Sopii hirmu hyvin sinun tukan kanssa tuo mekko :) Ja söpö on kisulinkin villapaita, hihi ^__^

    Uusi vuosi on kyllä munkin kokemusten mukaan vähän sellasta aikaa että kukaan ei oikein tiedä mitä tapahtuu ja missä. Musiikkitapahtumat on kyllä tosi jees, ja täällä onkin uuden vuoden aattona Children of Bodom esiintymässä ja suunta on sinne. Toivottavasti sitä ehtii vähän rakettejakin nähdä keikan jälkeen, ja ennen sitä pitää tietty perinteiset uudenvuoden tinat valaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Ite vähän vierastan tota kokovihreetä mekkoa, eikä se malliltaankaan oo ihan sellainen mitä oon tottunut käyttämään :P Mutta välttää, kunnes löydän jonkun paremman vihreän mekon ;)

      Mustakin keikkahommelot on uutenavuotena (ja vappuna, joka on samaa pakkobiletystä kuin noi uudenvuoden jututkin, ja ainoastaan haalarikansa tietää mitä tekevät silloin) ehkä se paras vaihtoehto, mekin tiedettiin jo monta kuukautta etukäteen, että mennään uudeksivuodeksi Amorphiksen keikalle :) Eipä tarvinnu ressata mistään.

      Poista