lauantai 7. maaliskuuta 2015

kaikki yhes koos

Tämä alkuvuosi on mennyt niin nopeasti, etten ole pysynyt perässä.
En ole edes käynyt tsekkaamassa seuraamiani blogeja kuin ne muutamat hassut kerrat kun oon itse jotain postannut. Ei ole ollut intoa juurikaan kirjoittaa, sillä mitään merkittävää kirjoitettavaa ei ole ollut, enkä ole jaksanut keksiäkään. Mun alkuvuoden energiat on kohdistuneet ihan täysin kodin laittamiseen, mitä oon uudistanut nyt aika paljonkin. Kaikki ostoksetkin ovat jollain tapaa kotiin liittyviä juttuja. Ja siltikin tämä on vielä vähän kesken.
Oon myös askarrellut, lähinnä ihan pieniä juttuja. Tehnyt koruja ja päällystänyt laatikoita. Oon ostanut muutaman uuden viherkasvin. Siivonnut parvekkeen talven jäljiltä. Maalannut pitkästä aikaa. Inspiraatiota on riittänyt sen verran paljon kaikkeen pikku puuhailuun ja tuunailuun, että blogiin ei ole ollut olevinaan kirjoitettavaa :D En usko että mikään tietty pieni askarteluhomma kiinnostaa ketään, niin yhtä hyvin voin heittää koko alkuvuoden hommat samaan postaukseen x)

Mulla on nyt 7 vuotta ollut kirkkaanpunainen yksi olennainen osa mun kotini värimaailmaa, ja nyt vihdoinkin halusin siihen jotain muutosta. En missään nimessä halunnut heivata punaista pois, tuoda vaan mukaan jotain, mikä sopisi sen kanssa. Niinpä lähdin kokeilemaan turkoosia, jota oli olohuoneessa jo valmiiksi ihan näkyvällä paikalla taulussa. Samassa taulussa on turkoosin kaverina oranssia, punaista ja mustaa. Olin jo ottamassa tuota taulua pois seinältä, mutta lopulta se toimikin inspiraationlähteenä. Seinällä on myös toinen puna-oranssi taulu. Turkoosit esinet on yleensä aika kirkkaita, ja halusin kerrankin jotain pastellisävyistä tänne ihan kevään kunniaksi, joten otin vaaleanturkoosin lisäksi myös mintunvihreän, ja aloitin kevyesti tyynynpäällisistä ja kynttilöistä. Tuo turkoosi-mintunvihreä-oranssi-punainen -yhdistelmä antoi myös inspissysäyksen öljyvärimaalaukseen, ja tartuinkin heti tuumasta toimeen :) Maalaus on tällä hetkellä vielä keskeneräinen ja kuivumassa, joten siksi olkkari näyttää vielä vähän keskeneräiseltä, otan mieluummin koko huoneen kattavat kuvat kun tämä on valmis. Mutta yksityiskohtia voin jo tarjoilla :)


Kasvitaso vaihtui uuteen, saivat vielä hyllynkin seinälle. Niin ja verhot vaihtui, kuinkas muuten kuin salmiakkikuvioisiin :)

Kirppikseltä löytyi vihdoinkin kiva kangas, ja sain huonokuntoiset tuolit päällystettyä uudelleen


Käytiin Maken kanssa ystävänpäivänä vierailemassa Tuorlan planetaariossa. Aluksi katsottiin puolen tunnin elokuva tähtikuvioista, jonka jälkeen tehtiin planetaariokierros. Tarjolla oli pientä valokuvanäyttelyä sekä visiitti observatorioon, ja on kunto huonontunut niin paljon, että meinasin kuolla hapenpuutteeseen niiden 140 portaan jälkeen. Hävetti hemmetisti :D Ihan kiva vierailu, mutta jotenkin odotin että mekin oltaisi saatu tehdä jotain, tai että meille konkreettisesti näytettäisi miten asioita tehdään. Elokuva oli mielenkiintoinen ja sitä olisi voinut katsoa pidempäänkin, mutta eiköhän noista tähtikuvioista löydy dokkareitakin ihan pilvinpimein.

 


Äidin ja Reiskan kanssa käytiin helmikuun loppupuolella Salon Veturitalli-taidemuseossa katsomassa Nick Brandtin valokuvanäyttely Afrikan villieläimistä. Oli ne kyllä aika huikeita :) Samalla kertaa mentiin syömään Saloon avattuun nepalilaiseen ravintolaan. Tarjoilijat palvelivat englanniksi, ruokaa odoteltiin tunnin verran, mutta otettiin myös alkupaloja, eikä muutenkaan tuntunut siltä, että olisi joutunut niinkin kauan odottaa. Ruoka oli hyvää, mutta olis saanut olla voimakkaammin maustettua oikeastaan kaikilla, paitsi Makella joka otti jotain chililammasta. Oli positiivista, että paikasta saa alennusta sekä opiskelijat, että ruuat mukaan ottava :)



Tuntuu, että meikäläisellä riittää innostusta keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, koska vaikka luulin, että nyt on taas hyvää aikaa syödä kunnolla ja tehdä oikeanlaista ruokaa, niin en oo jaksanut keskittyä siihen, kun oon puuhastellut muuta. Eikös kokkaileminenkin ole puuhastelua, miksei se oo innostanut? Eli lyhyesti, syömiset on edelleen päin persettä, huonoa ruokaa ja liian harvoin, aineenvaihdunta ihan sekaisin. Oon rikkonut lupaukseni herkkulakosta ihan totaalisesti, monta kertaa. Olin myös kovaa vauhtia alottamassa lenkkeilyn uudelleen, pääni sisällä siis, ja aina kun mietin muulta puuhailultani, että nyt ois hyvä hetki käydä lenkillä, niin tosiasiassa kello oli jo 22-23, jolloin ei enää viitsinyt, kun pitäisi mennä joskus nukkumaankin. En osaa pitää taukoja :/ Oon käynyt tämän vuoden puolella jopa yhden kerran kävelylenkillä, ja otin käsipainot sohvan viereen, jotta niitä tulis käytettyä herkemmin :D
On itsestä ja ulkonäöstä jatkuvasti niin ällöttävä olo, etten halua edes ajatella asiaa. On ollutkin hyvä, kun on voinut puuhailla kotona vaan pieruverkkareissa ja meikittä :D Pelkkä ajatuskin parsakaalista saa yökkäämään. Mutta jollain ilveellä pitäisi saada energia keskitettyä nyt siihen elämänalueeseen, sillä en muista koska oisin tuntenut viimeksi näin syvää itseinhoa ja epäonnistumista.
Ostin taas uudet treenitrikootkin ihan sitä varten, että motivoisivat lenkille. Ehkäpä tässä kevään edetessä, kun kadut taas puhdistuu sepelistä ja on ylipäänsä helpompaa päästä eteenpäin, eikä tarvitse laittaa jäätävää vaatekerrosta jotta pysyy lämpimänä. Mutta tekosyyhän tuo talvikin aina on :)

Erilaisia mutterikorviksia


Vanhasta CD-hyllystä askarteluhyllyksi

Tein vanhasta ikkunasta taulun makkariin


Oon saamassa myös töitä kesäksi. Mutta vielä ei ole ihan satavarmaa missä aloitan, sillä oon hakenut useaan eri paikkaan, ja toistaiseksi yhdestä on vasta tarjottu sopimusta :) Kiva juttu, mutta oon silti vähän epäileväinen, työ on raskasta ja työtunnit, -matkat ja palkka ihan hanurista. Mutta parin viikon sisällä oon vähän viisaampi. Fyysinen ja raskas työ sopisi hyvin mun laihdutusaikeisiin, mutta toisaalta silloin en varmaan sitäkään vähää jaksa katsoa mitä suuhuni laitan -.- Ongelmallista.

Käytiin Hennan kanssa Helsingissä katsomassa mm. Juustopäitä, ja tänään on Mokoma Turussa, joten laitan vähän keikkajuttuja seuraavaksi :) Jospa tähän blogiinkin koittaisi puhallella jotain eloa.

Sen ainokaisen lenkin varrelta. Salossa on muutamia luvallisia graffitiseiniä, missä on välillä oikeen hienojakin juttuja :)

PS: Oon vähän huono Instagramin käyttäjä, sillä selaan ihan minimaalisen vähän ylipäänsä mitään kännykällä. Saatan katsoa Instasta uusimmat kuvat silloin kun itse lataan sinne jotain. Selaan nettiä mieluummin koneella, mutta Instagramin toiminnot koneella ei ole samanlaiset kuin kännyllä, ja lisäksi niiden kuvien selaamisessa menee ikä ja terveys ja peukalo. Tutustuin viime viikolla Enjoygram-sivustoon, mikä on käytännössä koneen selaimella tsekkailtava Insta :) Suosittelen muillekin, etenkin kännyvammaisille.
Seuraa meitsiä tästä, tai sitten ihan Instagramin kautta nimimerkillä murutus :)

3 kommenttia:

  1. Toi taulusi on aivan ihana! Ja sulla on kadehdittavaa silmää sisustukselle ja väreille!

    VastaaPoista
  2. Hei Henniiiii! Heitin sulle haasteen! :)
    http://sannavonsteam.blogspot.fi/2015/03/liebster-award.html

    VastaaPoista